Parama dėkojame




Poilsio, laisvalaikio ir sveikatinimo zona – ir Skaudvilėje

Vidaus reikalų ministerija skyrė finansavimą Skaudvilės poilsio, laisvalaikio ir sveikatinimo zonos atnaujinimui. Įgyvendinus projektą bus sukurta kokybiškai nauja ir visam miesteliui svarbi erdvė, tarnaujanti tiek gyventojų, tiek verslo poreikiams.

Skaudvilė – viena iš 66 Lietuvos gyvenviečių, kuriose gyvena nuo 1 tūkst. iki 6 tūkst. gyventojų ir kurias 2014–2020 metų programavimo laikotarpiu regionų plėtros tarybos išskyrė kaip tikslines teritorijas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) administruojamai priemonei „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“ įgyvendinti.

Skaudvilės, kaip ir daugelio panašių miestelių, gyventojai neturi saugios, jų poreikius atitinkančios laisvalaikio ir poilsio erdvės. Esama viešoji infrastruktūra nesudaro prielaidų skatinti gyvenvietės bendruomenės užimtumo, socialinės ir ekonominės plėtros didinimo. Dėl šių priežasčių miestelis tampa mažiau patrauklus jaunimui, darbingo amžiaus žmonėms, kurie renkasi darbo ir gyvenimo vietą didesniuose miestuose.

Gyvenamosios ir ekonominės aplinkos gerinimo perspektyvas įvertinusi Tauragės rajono valdžia ir vietos gyventojai nusprendė, kad didžiausiu potencialu šioje srityje pasižymi Skaudvilės tvenkinio ir jo prieigų arealas, nes čia yra neišnaudotų teritorijų, jau šiuo metu čia suformuotas tam tikras traukos centras.

Įgyvendinant Tauragės rajono savivaldybės administracijos inicijuotą projektą „Skaudvilės miesto infrastruktūros sutvarkymas“, atnaujintoje bemaž 3,5 ha ploto viešojoje poilsio ir laisvalaikio erdvėje prie tvenkinio bus įrengtos krepšiniui, mini futbolui skirtos atviros aikštelės, vaikų žaidimų ir riedutininkų aikštelės, lauko treniruokliai, pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo aikštelė, įrengtas apšvietimas, lietaus nuotėkų tinklai. Taip pat bus sutvarkytos Skaudvilės tvenkinio pakrantės, įrengtas priėjimas prie vandens su liepteliu ir paplūdimio / maudyklos zona, atnaujintos esamos ir įrengtos naujos vejos, iškirsti menkaverčiai krūmai ir medžiai, įrengti mažosios architektūros elementai (šiukšliadėžės ir kt.), išasfaltuota Šlaito g. atkarpa.

Tikimasi, kad teritorijos sutvarkymas prisidės prie Skaudvilės gyventojų gyvenamosios aplinkos kokybės gerinimo, užimtumo skatinimo, palankių sąlygų naujų įmonių steigimui ir esamų bendrovių plėtrai sudarymo, investicijų pritraukimo.

Tikėtina, kad įgyvendinus projektą, bus pagerinta investicinė ir ekonominė aplinka: sukurta infrastruktūra galės naudotis Skaudvilės gyventojai bei paslaugas teikiantys subjektai. Gyventojai galės naudotis sukurta kokybiška viešąja infrastruktūra ir platesnėmis poilsio, viešųjų paslaugų galimybėmis, o verslininkams bus sudarytos sąlygos teikti aktualias smulkias bendruomenines paslaugas, kurti naujas darbo vietas prekybai, poilsio ir pramogų organizavimui.

Projekto įgyvendinimui skirta bemaž 801 tūkst. eurų, iš kurių bemaž 736 tūkst. eurų – Europos Sąjungos (ES) fondų lėšos.

Projektas įgyvendinamas pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamą 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“, kuriai finansuoti iš viso skirta bemaž 48 mln. eurų ES fondų lėšų. Priemonės tikslas – sumažinti gyvenamosios aplinkos kokybės netolygumus, skatinant socialinę bei ekonominę plėtrą tikslinėse teritorijose. Šio tikslo siekiama kompleksiškai sprendžiant esamas tikslinių teritorijų problemas: atnaujinant viešąsias erdves, visuomeninės paskirties pastatus ir kitaip gerinant infrastruktūrą, skirtą tikslinės teritorijos bendruomenei.

Vidaus reikalų ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode