Sprogimas

Klaipėdos gatvėse darbuojasi kelininkai: vairuotojų prašoma kantrybės

Klaipėdoje įsibėgėja kasmetiniai gatvių remonto darbai. Dalis dangų jau suremontuota ir pietinėje, ir šiaurinėje miesto dalyse. Šiuo metu dirbama Luizės gyvenamajame kvartale, Labrenciškės bei Vingio gatvėse. Baigę tvarkyti šiuos objektus, kelininkai kelsis į kitas vietas.

Asfalto dangų remontui šiemet skirta daugiau nei 3,4 mln. eurų. Už šiuos pinigus bus ne tik „lopomos“ duobės gatvėse, bet ir tiesiamos ištisinės dangos, tvarkomi daugiabučių, mokyklų, darželių, sveikatos priežiūros įstaigų kiemai ir privažiavimo keliai, paplūdimių prieigos. Pernai visoms šioms priemonėms buvo numatyta kiek daugiau nei 1,3 mln. eurų.

„Šiemet asfalto dangų remontui Klaipėda skiria pustrečio karto daugiau lėšų nei pernai, tad gatvių, privažiavimų ir kiemų būklė turėtų pagerėti iš esmės. Suprantu, kad kelio dangos remontas vairuotojams ne tik džiaugsmas, bet ir nepatogumai, tad prašau kantrybės ir supratingumo“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Po pavasarinės gatvių apžiūros ir pasitarimų patikslintas gatvių, kuriose bus keičiamos ištisinės dangos, sąrašas. Tokie darbai numatyti Šilutės plento atkarpoje nuo geležinkelio iki Dubysos gatvės (vienoje pusėje), Baltijos prospekto atkarpoje tarp Šilutės plento ir Taikos prospekto (vienoje pusėje), Baltijos prospekto žiedinėse sankryžose su Šilutės plentu ir Taikos prospektu, Vingio gatvės atkarpoje nuo Jūrininkų prospekto iki Smiltelės gatvės (vienoje pusėje), Liepų gatvės atkarpoje nuo Herkaus Manto iki K. Donelaičio gatvės, aikštelėje ties Šv. Brunono  Kverfurtiečio bažnyčia Debreceno gatvėje, Žvejų rūmų aikštelėje bei privažiavime ir kituose objektuose.

Intensyviausiai dangų remontas vyks vasaros mėnesiais. Paplūdimių prieigos bus sutvarkytos dar iki vasaros sezono pradžios – darbai numatyti II Melnragėje ir ties Neįgaliųjų paplūdimiu. Švietimo įstaigų kiemus numatoma remontuoti vasaros atostogų metu – gražesnę aplinką rudenį sugrįžę į mokyklas ar darželius išvys 31 įstaigos auklėtiniai.

 „Greta kasmetinių gatvių remonto darbų suplanuoti ir didesni rekonstrukcijos projektai, tam taip pat skirta gerokai daugiau pinigų nei pernai. Jei 2016 metais gatvių rekonstrukcijos projektams buvo skirta 2,2 mln., šiemet tam numatyta 5,3 mln. eurų. Pokyčiai bus matomi Jūrininkų prospekte, Tilžės gatvėje, su didžiuliais darbais žengiame į Tauralaukį, įgyvendinami rekonstrukcijos projektai užtikrins ir sklandesnį eismą prie jūros vykstantiems poilsiautojams“, – sako V. Grubliauskas. 

Šiais metais bus rekonstruotas privažiuojamasis Naikupės gatvės kelias, besidriekiantis pro tvarkomą bei plečiamą „Purienos“ darželį. Kelias bus ne tik iš esmės sutvarkytas, bet ir pratęstas, taip užtikrinant jungtį su Baltijos prospektu. Šiemet taip pat vyks Tilžės gatvės rekonstrukcija – atkarpą nuo Šilutės plento iki geležinkelio pervažos tvarkys savivaldybė, likusią dalį iki Jakų žiedo – VĮ „Klaipėdos regiono keliai“. Tauralaukyje bus išasfaltuotos Akmenų ir Vėjo gatvės, kitąmet darbai vyks Debesų ir Smėlio gatvėse. Vardan sklandesnio eismo ateityje, kantrybės prireiks ir važiuojantiems į pajūrį – P. Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryžoje jau vyksta darbai – pradedamas įrenginėti „turbo“ žiedas, kitąmet bus rekonstruota ir pati Pamario gatvė. Pokyčiai taip pat laukia Jūrininkų prospekto – jis bus rekonstruotas per šiuos ir ateinančius metus. Na, o Smiltynės pusėje šiemet iš pagrindų bus sutvarkytas privažiuojamasis kelias prie II perkėlos bei šalia esanti aikštelė, čia numatytos ir elektromobilių įkrovos stotelės.

Klaipėdos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode