Parama dėkojame




Sprogimas

Alytuje ruošiama vieta naujam ąžuolynui

Šiandien Raudonkalnio g. buvusių daržų teritorijoje vykdomi lyginimo darbai, o šį rudenį čia bus pasodinti  ąžuolai.

Prieš keletą savaičių Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į miesto gyventojus ir prašė nesodinti daržų Raudonkalnio gatvėje, Likiškių parke esančioje valstybinėje žemėje. Šioje teritorijoje buvo pastatytos keturios informacinės lentelės, nurodančios, kad miesto teritorijoje draudžiama žaliuosius plotus naudoti daržams.

Alytaus savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė teigė, kad gyventojai į savivaldybės raginimą nepradėti sodinimo darbų ir nusikelti šioje teritorijoje stovinčius statinius sureagavo teigiamai. „Sulaukėme daug daržus čia turinčių alytiškių skambučių, kurie geranoriškai teiravosi, dėl galimybės išsikasti šiuose daržuose augančius daugiamečius augalus ir nusikelti čia stovinčius laikinus statinius. Dėkojame alytiškiams už supratingumą ir geranoriškumą,“ – sakė P. Raškauskienė.

Sutvarkius buvusių daržų teritoriją, joje, artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga, planuojama įkurti simbolinį Šimtmečio parką ir pasodinti 100 ąžuolų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode