Sprogimas

Pervalkoje – žemės meno festivalis

Balandžio 24 – 29 dienomis Pervalkoje vyks žemės meno festivalis, pavadinimu „Eco land art Pervalka 2017“.

Žemės menas yra XX a. -ame dešimtmetyje atsiradusi postmodernizmo meno srovė. Tai tarsi menininko dialogas su gamta, naujas požiūris į ją. Kuriant žemės meną ugdomas žmogaus ekologinis sąmoningumas. Žmogus verčiamas įsižiūrėti, įsiklausyti į gamtą, pasijusti jos dalimi, ja grožėtis, puoselėti ir globoti.

Žemės meno festivalio „Eco land art pervalka 2017“ paskirtis  ne tik atrasti ir vystyti dialogą tarp meno, gamtos, menininko ir žiūrovo, bet ir ugdant ekologinį sąmoningumą, kurti traukos vietas bendruomenėms ir svečiams.

Kūrybiniai projektai bus vykdomi Neringos šiaurietiško ėjimo trasos atkarpoje nuo Pervalkos g. 1 iki švyturio, naudojantis toje aplinkoje randamomis natūraliomis priemonėmis: šakomis, akmenimis, gėlėmis, samanomis, žole –  visos medžiagos pavaldžios laikui. Stebėti kaip gimsta žemės meno objektai galės visi Neringos gyventojai ir lankytojai.

Festivalio metu gimę kūrybiniai darbai bus pristatyti balandžio 29-ąją nuo 10 iki 14 val. Festivalį organizuoja Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras kartu su partneriais.

Organizatorių informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode