Parama dėkojame




Sprogimas

Priekuliškiai ruošiasi Šiupinio virimo varžytuvėms

Antradienį Priekulėje (Klaipėdos r.) pasklido verdamo šiupinio kvapas – priekuliškiai pradėjo ruoštis šeštadienį vyksiančioms Šiupinio virimo varžytuvėms. Prie puodo stojusi Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė visus kvietė šeštadienį apsilankyti Priekulėje ir paragauti pagal įvairių regionų tradicijas verdamo šiupinio.

Seniūnei šiupinį virti padėjo seniūnijos darbuotojos Loreta Dvaržeckienė ir Nijolė Viršilienė bei Priekulės užimtumo centro atstovė Raimonda Damulienė. Šiupinio virėjas palaikė Priekulės kultūros centro ir seniūnijos darbuotojų palaikymo komanda. Kol virėjos virė šiupinį, tautiniu kostiumu apsirengusi 2015 m. Ievos Simonaitytės premijos laureatė Virginija Asnauskienė pasakojo apie virimo procesą. Visą pasiruošimą šeštadienio šventei filmavo LRT, o reportažas bus rodomas vasario 23 dieną per laidą „Laba diena, Lietuva“ 14–16 val. Tad tie, kurie dar abejojo, ar verta dalyvauti šventėje, pažiūrėkite reportažą ir šeštadienį atvykite į Priekulę skanauti šiupinių!  

Vasario 25 d. Priekulės miesto turgaus aikštėje vyks renginys „Keliaujančios šviesos –  Šiupinio stotis“, kurio metu vyks šiupinio virimo varžytuvės. Renginio pradžia – 13 val.

Dėl geriausio šiupinio vardo varžysis 14 komandų iš septynių  Mažosios Lietuvos kultūros sostinių: Mažeikių, Kauno, Švenčionių, Biržų, Vilkaviškio, Pagėgių, Alytaus. Atvyks komandos iš Šilutės ir Plungės rajonų, dalyvaus Klaipėdos rajono  Agluonėnų, Brožių, dvi Priekulės, Drevernos bei Derceklių komandos. Atvykę į šiupinio virimo varžytuves, turėsite unikalią galimybę prisiliesti prie skirtingų Lietuvos regionų etnokultūros tradicijų bei kulinarinio paveldo, paskanauti įvairių Lietuvos regionų šiupinio. Renginio metu gėrėsimės ne tik virimo procesu, bet ir stebėsime svečių parengtus meninius pasirodymus, veiks vaikų zona, galėsite pasikaitinti kubile. Organizatoriams ir Priekuliškiams tai dar vienas didžiulis iššūkis, kurį įveikti padės bendrystė ir savanorystė. Kiekvieno indėlis svarbus, norint, kad šventę lydėtų sėkmė.

Renginio metu matysite Priekulės KC saviveiklos kolektyvų pasirodymus, džiugins Priekulės lopšelio-darželio pedagogų sukurtos įspūdingos užgavėnių kaukės. Priekulės socialinių paslaugų centro darbuotojai su lankytojais pagamino suvenyrus – Morę ir žibintą.  Priekulės bendruomenė varžytuvių dalyvius vaišins kafija ir pyragu. Prie šventės organizavimo prisideda ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija, lopšelis-darželis, savanorių komandos, seniūnaičiai, seniūnijos darbuotojai.

Priekuliškiams labai svarbus Jūsų visų palaikymas –  juk renginį stebės visa Lietuva. Kviečiame atvykti su šeimomis, draugais. Tikimės, kad atvyksite, nesvarbu iš kokio Lietuvos kampelio būtumėte. Lauksime ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narių, administracijos darbuotojų, kolegų.

Taip pat norime priminti, kad įsibėgėjo Reformacijos 500–ųjų metinių minėjimo renginiai. Vasario 24 d. 17 val. kviečiame į  Evangelikų liuteronų parapijos namus (Klaipėdos g. 27, Priekulė), kur atvykę lektoriai skaitys pranešimus.

Priekulės seniūnijos seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode