Parama dėkojame




Garbės piliečio vardas – Vaclovui Radvilui

Kasmet Vasario 16-ąją apdovanojamas Mažeikių rajono savivaldybės garbės pilietis, kurį renka mero sudaryta darbo grupė, tvirtina Savivaldybės taryba. Šiemet Garbės piliečiu išrinktas V. Radvilas, verslininkas, visuomenininkas.

Pasiūlytos kandidatūros

     Pasak darbo grupės pirmininkės, vicemerės Irenos Macijauskienės, šiemet buvo pasiūlytos 4 kandidatūros: kalvis Algirdas Stankus, Mažeikių šaulių kuopos vadas Pranas Trakinis, Vaclovas Radvilas ir Romanas Songaila. Mažeikių rajono savivaldybės internetiniame puslapyje buvo galima balsuoti už kandidatus. Tai padarė 475 asmenys. Daugiausia balsų gavo R. Songaila, tačiau darbo grupei renkant kandidatą į gyventojų balsus nebuvo atsižvelgta, kadangi savo nuomonę išsakė per mažas gyventojų skaičius. Trys grupės nariai balsavo už V. Radvilo kandidatūrą, vienas narys susilaikė.

     Šiuo metu V. Radvilo kandidatūra pristatoma Tarybos komitetuose.

Rekomendavo verslininkai

     V. Radvilo kandidatūrą pasiūlė Mažeikių Rotary klubas ir Mažeikių verslininkų asociacija už aktyvią visuomeninę veiklą Rotary klube ir ilgametį vadovavimą ir darbo vietų kūrimą buvusioje Mažeikių kompresorių gamykloje ir įmonėje „Ingman Vega“, tarptautinių projektų įgyvendinimą Mažeikių lopšelyje-darželyje „Bitutė“ 2010–2015 m., taip pat už išskirtinį indėlį į Mažeikių rajono verslo aplinką, ekonominę ir socialinę raidą, žmonių užimtumo didinimą.

Biografija

     V. Radvilas gimė 1942 m. vasario 9 d. Mažeikių rajone, Tirkšliuose, valstiečių šeimoje. 1960 m. įstojo į Kauno politechnikos instituto Mechanikos fakultetą.

     1965 m. įsteigiama Mažeikių kompresorių gamykla, kurioje pradėjo dirbti baigęs studijas. V. Radvilas buvo paskirtas nuo Kompresorių gamyklos į suformuotą grupę Maskvoje, kuri turėjo atrinkti iš užsieniečių pateiktų tinkamiausius pasiūlymus ir paruošti kontraktus šių objektų nupirkimui. Buvo pasirašytas kontraktas su Jaonijos įmone. V. Radvilui teko dalyvauti visame šiame procese, stažavosi Japonijoje. Gamykloje dirbo įvairiose pareigose, o nuo 1976 m. spalio 20 d. iki 1991 m. kovo 8 d. vadovavo gamyklai.

     Tais pačiais metais kartu su dar keliais bendraminčiais įsteigė UAB „Vega“, paskirtas jos vadovu. 1992 m. pasirašė sutartį su Suomijos įmone. Vėliau įmonė vadinosi „Ingman ledai“, kuri iki šiol sėkmingai dirba.

     1996 m. įsteigė UAB „Viguva“, kuri gamino šaldymo vitrinas nedidelėms maisto parduotuvėms.

2001 m. įsteigė UAB „Balsių gojus“ Akmenės rajone, Balsių kaime, pastatė nedidelę hidroelektrinę, kuria rūpinasi iki šiol.

     Šiuo metu kontrabosu groja kapeloje „Virventa“, bosine gitara – Trečiojo amžiaus universiteto kapeloje, Mažeikių krašto kaimo kapeloje „Tėviškė“. Daug metų dalyvauja „Rotary“ klubo veikloje.

Užaugino ir išleido į gyvenimą 5 vaikus. Atgaiva nuo rūpesčių – bitės, su kuriomis bendrauja jau 30 metų.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode