Sprogimas

Naujos galimybės sportiškoms kauniečių iniciatyvoms

Kaunas nubrėžė gaires sportui bei fiziniam aktyvumui populiarinti. Savivaldybės paskelbta programa „Iniciatyvos Kaunui“ laukia konkrečių pasiūlymų su planais ir idėjomis šiems miesto iškeltiems tikslams įgyvendinti. Projektų paraiškų laukiama artimiausias pustrečios savaitės.

Sveikai ir aktyviai gyvensenai neabejingi kauniečiai bei miesto svečiai šiemet turėtų sulaukti dar daugiau galimybių laisvalaikį praleisti sportiškai. Greta didžiulio gyventojų aktyvumo sulaukusių nemokamų treniruočių „Judėk sveikai“ šiemet turėtų nusidriekti nemažas sąrašas renginių bei papildomų fizinio aktyvumo užsiėmimų.

„Ligšiolinė miesto patirtis sako, kad kauniečių bendruomenė pritaria tokioms iniciatyvoms ir uoliai jomis naudojasi, todėl miestas privalo tai dar labiau populiarinti. Juolab kad mums išties rūpi ne tik miesto infrastruktūra su gatvėmis ir pastatais, bet ir pačių žmonių savijauta. Mieste turi būti gera kiekvienam. Ne paslaptis, kad aktyvi fizinė veikla čia išties gali įvairiapusiškai pasitarnauti“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Antrus metus rengiama Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“ šiomis dienomis jau paskelbė kvietimus teikti paraiškas Fizinio aktyvumo ir sporto plėtojimo srityje. Šiemet čia numatyti net trys atskiri prioritetai.

Kaip įprastai, projektų laukiama iš ne pelno siekiančių organizacijų – sporto asociacijų, federacijų, klubų, viešųjų įstaigų ir kitų juridinių asmenų, dirbančių kūno kultūros ir sporto srityje ir veikiančių būtent Kauno mieste. Priklausomai nuo pasirinkto prioriteto, minimali projekto vertė gali būti 1500-2000 eurų.

„Laukiame projektų su iškeltais aiškiais tikslais bei užsibrėžtais konkrečiais rezultatais. Fizinio aktyvumo ir sporto plėtojimo srityje į planuojamas veiklas svarbu įtraukti kuo įvairesnių amžiaus ir socialinių grupių asmenis“, – pabrėžė programą „Iniciatyvos Kaunui“ kuruojanti vicemerė R. Šnapštienė.

Vienu iš prioritetų skatinama gerinti kūno kultūros ir sporto paslaugų kokybę darželinukams ir mokyklinio amžiaus vaikams bei jaunimui. Siūloma kurti ir įgyvendinti sporto edukacines priemones. Kitas ne mažiau svarbus akcentas – reguliariai organizuoti fizinio aktyvumo veiklas tiek uždarose patalpose, tiek ir viešose miesto erdvėse. Be to, laukiama paraiškų įvairiems sporto renginiams miesto ir šalies mastu organizuoti. Visos minėtos veiklos privalo būti vykdomos būtent Kaune.

Sausio 19 d. 16 val. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyks Fizinio aktyvumo ir sporto plėtojimo srities pristatymas potencialiems pareiškėjams. Kaip įprastai, organizacijų atstovai čia sužinos visą detalią informaciją ir sulauks reikiamos metodinės pagalbos.

Programoje „Iniciatyvos Kaunui“ kvietimai teikti paraiškas paskelbti ir kitose trijose srityse: Miesto įvaizdžio stiprinimo, Visuomenės sveikatos gerinimo ir Aplinkosauginio švietimo. Čia projektų rengėjai turėtų suskubti pristatyti savo siūlomas viešąsias paslaugas iki sausio 23 d.

Visa išsami informacija apie programą, jos sritis bei prioritetus ir paraiškų teikimo tvarką – internete: iniciatyvos.kaunas.lt.

Fizinio aktyvumo ir sporto plėtojimo srities prioritetai (paraiškas teikti iki vasario 6 d.):

  • Sporto organizacijų indėlio į vaikų ir jaunimo ugdymą, užimtumą per sportą, įvairių sporto šakų plėtrą skatinimas;
  • Fizinio aktyvumo veiklų plėtra, įtraukiant miesto bendruomenę;
  • Įvairaus lygio sporto renginių organizavimas.

Kauno miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode