Parama dėkojame




Sprogimas

VRK svarstys E.Masiulio prašymą panaikinti jo Seimo nario mandatą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį svarstys Eligijaus Masiulio prašymą panaikinti jo Seimo nario mandatą, politikui parlamentą paliekant dėl įtarimų paėmus kyšį.

VRK vadovas Zenonas Vaigauskas BNS sakė, kad diskusijų šiuo klausimu neturėtų kilti, o sprendimas įsigalios jį paskelbus Teisės aktų registre, tikriausiai – penktadienį.

„Aš turbūt dar trečiadienį pasirašysiu, perduosime Teisės aktų registrui, tikimės, kad kitą dieną paskelbs. Kadangi trečiadienį vakare (tarnautojai) nedirba, tikriausiai paskelbs penktadienį. Dėl įsiteisėjimo mes paprastai sprendžiame klausimą su Seimo nariais, būtent dėl padėjėjų, galbūt atidėt dieną kitą, visais atvejais, pirmadienį jis turėtų nebebūti Seimo nariu“, – sakė VRK vadovas.

E.Masiulis į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje Marių apygardoje, tačiau nutraukus jo įgaliojimus naujas atstovas į parlamentą nebus renkamas, iki eilinių Seimo rinkimų likus mažiau kaip pusei metų.

E.Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio lyderio posto bei kartu atsisako Seimo nario mandato sulaukęs įtarimų dėl kyšio ėmimo.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį.

Klausiamas, ar šioje byloje taikytas imitacinės veiklos modelis, generalinis prokuroras teigė negalįs atskleisti detalesnių duomenų, kad nebūtų pakenkta tyrimui. Anot jo, per ankstyvas klausimas yra ir apie galimus įtarimus pačiai partijai – Liberalų sąjūdžiui.

Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu. Daugiau įtariamųjų šioje byloje kol kas nėra, o dėl įtarimų E.Masiuliui bus sprendžiama, kai jis neteks parlamentaro imuniteto, žurnalistams yra patvirtinęs generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Vilnius, gegužės 18 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode