Parama dėkojame




Pripažintos religinių bendruomenių nuosavybės teisės į nekilnojamąjį turtą

Šiandien Vyriausybės posėdyje pritarta Teisingumo ministerijos siūlymui pripažinti dar 19-os religinių bendruomenių nuosavybės teises į jų faktiškai valdomus religinės paskirties pastatus bei šių pastatų priklausinius. 

Nuosavybės teisės buvo pripažintos Apytalaukio Šv. apašt. Petro ir Povilo parapijai į bažnyčią Kėdainių rajono savivaldybėje, Buivydžių Šv. Jurgio parapijai – į koplyčią Vilniaus rajono savivaldybėje, Gudžiūnų Švč. Jėzaus Širdies parapijai - bažnyčią Kėdainių rajono savivaldybėje, Josvainių Visų Šventųjų parapijai – į dvi bažnyčias ir priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Juodaičių Nukryžiuotojo Jėzaus parapijai – į bažnyčią ir priklausinius Jurbarko rajono savivaldybėje, Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijai – į bažnyčią Kaune, Krakių Šv. apaštalo ir evangelisto Mato parapijai – į bažnyčią Kėdainių rajono savivaldybėje, Laukžemės Šv. apašt. Andriejaus parapijai – į  koplyčią Kretingos rajono savivaldybėje, Paberžės Švč. M. Marijos Apsilankymo parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Pagirių Švč. M. Marijos Apsilankymo parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Pajieslio Švč. M. Marijos, Liūdinčiųjų Guodėjos parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Pernaravos Nukryžiuotojo Jėzaus parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Sartininkų evangelikų liuteronų parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Tauragės rajono savivaldybėje, Surviliškio Nukryžiuotojo Jėzaus parapijai – į  bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Šėtos Švč. Trejybės parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Šventybrasčio Kristaus Atsimainymo parapijai į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius, Vidiškių Švč. Trejybės parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Ukmergės rajono savivaldybėje bei Žemaitkiemio Šv. Kazimiero parapijai – į bažnyčią ir jos priklausinius Ukmergės rajono savivaldybėje.

Iki 1948 metų, kuomet buvo paskelbtas religinių bendruomenių pastatų nacionalizavimas, šie maldos namai buvo religinių bendruomenių nuosavybė. Sovietmečiu šie pastatai ir toliau buvo naudojami religinių bendruomenių religinėms reikmėms.

Sutvarkius minėtų maldos namų nuosavybės teisių klausimą bus sudarytos galimybės, be kita ko, savininkams puoselėti dalį šių nekilnojamojo turto objektų kaip kultūros vertybes. 

LR Vyriausybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode