Sprogimas

Globalaus jaunimo festivalis kviečia jaunimą prasmingai užbaigti mokslo metus

Gegužės 27 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras rengia moksleiviams „Globalaus jaunimo festivalį“. Mokslo metų pabaigai skirtoje šventėje Lietuvoje ir pasaulyje sėkmingai veikiantys visuomenininkai, sportininkai, menininkai, verslininkai bei švietimo specialistai pasakos savo sėkmės istorijas – kas juos paskatino pradėti veikti, kas padėjo pasiekti pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Visi festivalio renginiai - nemokami.


„Mokslo metų pabaigą švenčia visi moksleiviai. Norime bent dalį jų suburti Lietuvos vaikų ir jaunimo centro erdvėse bei surengti jiems smagią ir prasmingą šventę, kartu su krepšininku, „Lietuvos Ryto“ komandos kapitonu Antanu Kavaliausku, perdirbto meno kūrėja Jurgita Jakubauskaite, dailininke ir pedagoge Virginija Stakioniene, „Misija Sibiras“ dalyve Severija Pažemeckaite, regioninio ICT ir verslumo renginio #SWITCH! varomąja jėga Ada Jonuše ir kitais“, – pasakoja Miglė Čibisovė, Globalaus jaunimo festivalio organizatorė.
Susitikimuose, kūrybinėse bei edukacinėse erdvėse bus diskutuojama apie galimybes, kurias jaunimui suteikia atsiveriančios pasaulio sienos, apie gebėjimus, svarbius sėkmingam darbui Lietuvoje ir už jos ribų, apie kasdieninių įpročių poveikį aplinkai bei asmeninės atsakomybės ribas, prisidedant prie nelygybės mažinimo ir darnios pasaulio visuomenės plėtros.

Apie festivalio renginius:
Krepšinio komandos „Lietuvos Rytas“ kapitonas Antanas Kavaliauskas kviečia jaunimą pasikalbėti apie vienijančią sporto misiją ir pamėtyti kamuolį į kašį.
Skanios studijos „Jaunasis kulinaras“ vadovė Žydrūnė Markevičiūtė kviečia į kūrybines maisto dirbtuves „Virtinio kelionė aplink pasaulį“, skaniai pažinčiai su lietuviškais „šaltanosiais“, Viduržiemio jūros šalių gnocchi ar quenelles, slaviškaisiais pelmeniais ir varienikais, kiniškais vontonais, lenkiškais kniedlikais.
Menininkė Jurgita Jakubauskaitė rengia kūrybines „Recycled Art“ dirbtuves, kuriose pristatys įvairias antrinių žaliavų panaudojimo technikas, taip pat „Recycled Art“ kostiumo dizaino kūrėjų darbų demonstracijas.
Diskusijoje „Ar švietimas gali paruošti jaunimą sėkmingai dalyvauti globalioje darbo rinkoje?“ švietimo specialistai, ekonomikos ekspertai bei tarptautinių įmonių atstovai diskutuos apie tai, ar švietimas gali paruošti jaunimą sėkmingai profesinei veiklai ne tik Lietuvoje, kokių kompetencijų darbuotojams reikia šiandien ir kokių reikės rytoj.
Kaip išsiugdyti priklausomybę mokslui, panašią į ką, kurią vaikai išsiugdo kompiuteriams – į šį klausimą interaktyvaus žaidimų užsiėmimo metu atsakymus padės rasti DofE programos plėtros koordinatorė Lietuvoje Dovilė Mažeikienė.
Apie Globalaus pilietiškumo sampratą bei globalaus piliečio ypatybes neformaliojo švietimo metodais paremtoje veikloje pasakos Renata Dambrauskaitė Pėželienė, LVJC neformaliojo ugdymo metodininkė.
Apie vertybines nuostatas, svarbias siekiant asmeninės ir aplinkinių gerovės bei naudą, kurią visuomenei gali suteikti aktyvus, atsakingas narys, jaunimui pasakos Severija Pažemeckaitė, „Misija Sibiras 2014“ dalyvė.
Ada Jonušė, regioninio ICT ir verslumo renginio #SWITCH! varomoji jėgasieks įkvėpti jaunimą nesnausti ir siekti savo tikslų bei pateiks pavyzdžių, ko reikia, norint atsidurti „Kalno“ viršūnėje!
Saugaus plaukimo trenerė Diana Kindurienė kviečia pažaisti vandensydžio ir bulvės baseine, dailininkė Virginija Stakionienė – kurti rytietiškų mandalų iš aplinkai draugiškų medžiagų.
 Visa Festivalio programa - http://lvjc.lt/programa-gjf/
Daugiau informacijos:Jūratė Janavičienė,  tel. 8 610 02633, el.p.  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Smaliukienė, tel. (8 5) 272 5651, Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.


Jūratė Janavičienė

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode