Sprogimas

„Muzikos talentų lyga“ privertė aikčioti ir žiūrovus, ir komisiją

Savaitgalį Vilniuje paaiškėjo antrojo tarptautinio festivalio-konkurso „Muzikos talentų lyga 2016“ nugalėtojai. Daugiau nei 600 dalyvių iš devynių šalių pritraukusiame renginyje tarpusavyje varžėsi jaunieji talentai, kurių meistriškumą vertino Lietuvos ir užsienio muzikos pasaulio žvaigždės.

„Muzikos talentų lygos 2016“ vaikiškojo Grand Prix laimėtoja tapo Mariam Mavrova (14 m.) iš Bulgarijos. Suaugusiųjų Grand Prix apdovanojimą nuspręsta padalinti perpus, nes komisijos balsai pasidalino po lygiai dviem atlikėjoms – Lietuvos dainininkei Valerijai Iljinaitei ir atlikėjai iš Italijos Francescai Spennato.

Vertinimo komisiją šiemet sudarė gausus būrys žinomų šalies bei užsienio muzikos pasaulio žvaigždžių: operos primadona Nomeda Kazlaus (Suaugusiųjų dienos komisijos pirmininkė), kompozitorius Gediminas Zujus (Vaikų dienos komisijos pirmininkas), Lietuvos televizijos ir radijo komiteto pirmininkas muzikologas Edmundas Vaitekūnas, dainų autorės bei atlikėjos Rasa Kaušiūtė ir Giedrė Kilčiauskienė, grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara bei užsienio šalių prodiuseriai ir festivalių organizatoriai.

Antrus metus organizuojamas festivalis-konkursas „Muzikos talentų lyga“ šiemet pritraukė dalyvių iš Lenkijos, Armėnijos, Ukrainos, Latvijos, Italijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Bulgarijos.

„Džiaugiamės, kad apie mūsų festivalį greitai plinta geri atsiliepimai, dėl to sulaukėme ne tik dalyvių pagausėjimo iš Lietuvos, bet ir ženkliai praplėtėme dalyvių geografiją. Tiek Lietuvos atstovai, tiek užsienio svečiai savo jėgas išbandė varžydamiesi profesionaliai įrengtoje scenoje. Savo stebinančiais talentais šie jauni žmonės sužavėjo ne tik renginio žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją“, – sakė muzikos kūrėjus, pedagogus, atlikėjus bei prodiuserius subūrusi konkurso sumanytoja ir „Muzikos talentų lygą“ organizuojančios VšĮ „Ars festa“ direktorė Asta Bagdonavičienė.

Konkurso metu buvo organizuojami operos solistės N. Kazlaus bei dizainerio Ruslano Rybakovo sceninio meistriškumo seminarai, kurie sulaukė didelio visų pedagogų bei dalyvių dėmesio. Ne vienas atlikėjas iš patyrusios scenos žvaigždės gautus patarimus spėjo panaudoti ir konkursiniame pasirodyme.

„Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie jaunimo edukacinės veiklos. Šis festivalis pritraukia daug talentingų jaunuolių, todėl ir sutikau pasidalinti su dalyviais savo žiniomis, scenine patirtimi ir praktiniais patarimais“, – įspūdžiais dalijosi operos primadona N. Kazlaus. Ji vienam iš festivalio talentų Mariui Mickui iš Plungės įsteigė specialųjį prizą – nemokamą  dalyvavimą savo organizuojamuose kasmetiniuose vokalo ir aktorinio meistriškumo kursuose „Palangos vasaros akademija 2016“. 

„Muzikos talentų lygos“ išskirtinumas yra ne tik tai, kad itin didelis dėmesys skiriamas garso ir apšvietimo kokybei bei visai renginio estetiniam apipavidalinimui, bet ir tai, kad į konkurso-festivalio organizavimą visapusiškai įsitraukia ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) studentai.

Festivalio režisierė Regina Stadalnikaitė-Komžienė džiaugėsi tuo, kad projektas apjungė tiek muzikuojantį jaunimą, tiek studentus – būsimus interjero dizaino specialistus, garso režisierius, multimedijų kūrėjus, grafinio dizaino specialistus.

„Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos bendruomenė smarkiai prisidėjo prie viso festivalio-konkurso organizavimo. Manau, studentams tai buvo puiki galimybė pasipraktikuoti, o mums jų suteikta pagalba buvo nepamainoma“, – pasakoja R. Stadalnikaitė-Komžienė.

Komunikacijos agentūra  „Maniac

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode