Parama dėkojame




Sprogimas

Dvarininkės pyragas

Pyragas, kurį norisi kepti vėl ir vėl...

Beveik klasikinis, tikrai tirpstantis burnoje. Beje, biskvitas pagamintas iš bulvių krakmolo, tik su trupučiu miltų. Gal dėl to pats pagrindas labai purus, minkštas ir lengvesnis bei drėgnesnis, nei vien iš miltų.

  • 200 g sviesto;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė bulvių krakmolo;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 500 g obuolių (geriau rūgštesnių);
  • 2 šaukštai cukraus (pabarstymui);
  • 1 šaukštelis cinamono;
  • miltinio cukraus pabarstymui.

Sviestą išsukti su cukrumi. Nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius ir sukti iki purumo. Sudėti miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į atsegamą ir kepimo popieriumi išklotą formą.

Obuolius nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Sudėlioti ratu ant tešlos. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 25 minutes. Pravėsusį apibarstyti miltiniu cukrumi. Patiekti su plakta grietinėle.

Elenos Tamošauskienės receptas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode