Parama dėkojame




Sprogimas

Maitinimo, kultūros sektoriai gali atsigauti lėčiau – I. Šimonytė

maitinimoNuo pandemijos itin nukentėję maitinimo ir kultūros sektoriai bei atlikėjai gali atsigauti lėčiau, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, antradienį Seime įteisintas lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokestis (PVM) šioms veikloms nėra pavėluotas.

„Dabar klausimas – prekybos sektoriuje matėme, kad panaikinus apribojimus parduotuvių veiklai, prekybos apimtys atsigavo labai greitai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Su maitinimu, kultūros sektoriumi bus kebliau, nes viena vertus, apribojimų yra, kita vertus, yra daug paklausos, kuri kuriam laikui yra dingusi – tai yra paklausos iš užsienio turistų“, – svarstė ji.

Ministrė pirmininkė teigė, kad šiuo atveju PVM lengvata veikia kaip parama nuo pandemijos nukentėjusiam verslui.

„Aš, kaip žinia, nesu didelė PVM lengvatų fanatikė, niekada nebuvau, bet pirmiausia dėl to, kad labai dažnai yra motyvuojama, jog PVM lengvata bus galutinė nauda vartotojui, šiuo atveju tiesiai šviesiai ir skaidriai galime pasakyti, kad ši lengvata veikia kaip parama verslui, tam tikra subsidija“, – teigė I. Šimonytė.

„Tiesiog ji labai tiksliai pataiko į tuos verslus, kurie nukentėjo nuo karantino ir dar kurį laiką bus vienaip ar kitaip ribojami“, – pridūrė premjerė.

Anot jos, nepaisant tikėjimo, jog į Lietuvą šią vasarą atvyks paskiepytų turistų iš užsienio, jų srautai greičiausiai nebus tokie, kaip iki pandemijos.

PVM lengvata galios nuo liepos iki 2022 metų pabaigos. Ji bus taikoma visų rūšių meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, aktoriams, dainininkams, muzikantams, dirigentams, šokėjams, skaitovams, cirko artistams, taip pat kino, sporto renginiams, klubams, privačių žmonių teikiamoms sporto paslaugoms.

Maitinimo įmonių atstovai sako, kad dėl lengvatos atpigs maisto pristatymas, mažės įmonių skolos ir šešėlis.  

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode