Sprogimas

Seimas spręs, ar atsisakyti reikalavimo sekmadieniais alkoholio neparduoti po 15 val.

spresSeime ketvirtadienį įstrigus dalies valdančiųjų iniciatyva atlaisvinti alkoholio prieinamumo suvaržymus, parlamentarų pritarimo sulaukė „darbiečio“ Andriaus Mazuronio siūlymas atsisakyti „valstiečių“ įvesto reikalavimo sekmadieniais alkoholiu nebeprekiauti nuo 15 valandos.    

Seimas po pateikimo priėmė svarstyti tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą: už balsavo 49, prieš – 30, o susilaikė 13 parlamentarų.  

Tokia pataisa Seime registruota dar 2020 metų gruodį.

„Ar tai susiję su šventomis mišiomis, ar tai šiaip su sekmadienio dienos sakrališkumu, aš tikrai nežinau, tačiau mano nuomone tas reikalavimas perteklinis, absurdiškas, neveikiantis. Pasikartosiu, aš siūlau sekmadienį suvienodinti kartu su visomis dienomis ir padaryti taip pat iki 20 valandų prekybą sekmadienio dienomis“, –  kalbėjo A. Mazuronis.  

Jis teigė sutinkąs dėl diskusijos, ar reikėtų visomis dienomis trumpinti alkoholio prekybos laiką: „Galbūt visomis dienomis reikia padaryti ne iki 20 val., o iki 19 val. ar iki 18 val.“ 

Seimo Sveikatos reikalų komitete dirbanti konservatorė Jurgita Sejonienė įspėjo, kad Skandinavija taiko kur kas griežtesnius apribojimus alkoholio prekybai savaitgaliais.   

Dabar sekmadieniais alkoholio galima įsigyti nuo 10 val. iki 15 val., kitomis dienomis – iki 20 valandos. 

Seimas 2018-ųjų birželį sutrumpino prekybos alkoholiu laiką: darbo dienomis ir šeštadieniais jo leido įsigyti nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 15 valandos.  

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode