Parama dėkojame




Sprogimas

Ministrė Agnė Bilotaitė: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente reikalinga pertvarka

Šiandien vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitiko su Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos atstovais ir aptarė aktualius klausimus, susijusius su pareigūnų aprūpinimu ir tarnybinės veiklos vertinimu.

„Apie priešgaisrinės apsaugos sistemos problemas buvo žinoma ir anksčiau, o Valstybės kontrolė tai tik patvirtino. Taip pat birželio mėnesį planuojama gauti Vidaus reikalų ministerijos inicijuoto audito išvadas. Matome poreikį esminiams pokyčiams, todėl dabar ruošiama strategija ir gairės, kad būtų pasiektas sistemos proveržis. Be to, šiuo metu labai atidžiai vertinami sistemoje vykstantys viešieji pirkimai. Tenka apgailestauti, kad dėl procedūrinių veiksmų pirkimai užtrunka, o blogiausias pavyzdys būna tada, kai skiriamas finansavimas, bet negalima aprūpinti pareigūnų reikalingomis priemonėmis. Taigi tokia padėtis netoleruotina“, – susitikimo metu kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Vienas svarbiausių klausimų – tai ugniagesių trūkumas. Kaip paminėjo Ugniagesių profesinės sąjungos vadovas Saulius Džiautas, būtina užpildyti ir sukomplektuoti ugniagesių komandas, nes jų trūkumas mažina darbo veiksmingumą. „Be abejo, tam reikia papildomų lėšų, bet komplektavimas – tai pirmos svarbos klausimas. Taip pat būtina skirti lėšų ugniagesių mokymams, ypač kai kalbama apie Astravo atominė elektrinės keliamų grėsmių suvaldymą“, – teigė S. Džiautas.

Susitikimo metu buvo skirta dėmesio ir pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimui. Profesinių sąjungų atstovai kalbėjo apie tai, kad vertinimo procedūros labai sudėtingos, todėl tobulintinos. Tam pritarė ir Vidaus reikalų ministerijos atstovai, o vidaus reikalų ministrės patarėjas Raimundas Kalesnykas pažymėjo, kad šiuo metu rengiama studija ir ketinama iš esmės keisti vertinimo sistemą, standartizuojant ją ir užtikrinant pareigūnų vertinimo objektyvumą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente dirba 3 361 pareigūnas.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode