Parama dėkojame




Sprogimas

Į Vilniaus sąvartyną priimamos tik išrūšiuotos atliekos

Nuo šių metų sausio 1 d. į Vilniaus regioninio nepavojingų atliekų sąvartyną šalinti galima tik perrūšiuotas arba apdorotas komunalines atliekas, tačiau šio reikalavimo nėra laikomasi. Tokiu apribojimu buvo siekiama ženkliai sumažinti į sąvartyną atvežamų atliekų kiekį, taip pat pailginti jo eksploatavimo laikotarpį bei sumažinti filtrato ir ozono sluoksnį ardančių dujų kiekį.

Vilniaus RAAD pažymi, kad UAB VAATC, kuriai priklauso sąvartynas, nesugebėjo tinkamai pasiruošti nustatytų darbinių sąlygų pokyčiams, laiku neinformavo atliekų vežėjų apie atliekų priėmimo sąlygų pasikeitimą.  

Atlikus neplaninį sąvartyno patikrinimą nustatyta, kad į sąvartyną vežamos atliekos neatitinka pasikeitusių sąlygų t.y. atvežamos nerūšiuotos, neteisingu kodu.  Tarp atvežamų atliekų pasitaiko ir tokių, kurios net neturėtų būti šalinamos sąvartyne. Pavyzdžiui, patikrinimo metu atvežtos UAB „Ecoservice“ atliekos šalinti sąvartyne buvo grąžintos atgal, o atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė.

„Tokie netikėti ir neplaniniai patikrinimai tik rodo, kad reikia griežčiau vykdyti aplinkosauginę kontrolę. Labai svarbu pareigūnams tikrinti atvežamų atliekų rūšį ir sudėtį, nes matome, kad kartais yra bandoma apeiti įstatymus aplinkos sąskaita ir iš to daryti didžiulį verslą“, – sakė aplinkos viceministras Algirdas Genevičius.

Nepavojingų atliekų sąvartynas Vilniuje bus itin atidžiai stebimas pareigūnų iki kovo mėnesio – vyks sugriežtinta kontrolė. Pasibaigus nurodytam laikotarpiui, bus vertinamas įmonės veiklos atitikimas TIPK leidimo nustatytoms sąlygoms.

LR Aplinkos ministerija

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode