Parama dėkojame




Sprogimas

Latvija lietuviams alkoholio parduos mažiau

 

Nuo kovo 1 dienos Lietuvoje ir Latvijoje brangstant alkoholiniams gėrimams. manoma, jog alkoholinio turizmo kryptys šiek tiek pasikeis, rašo „Lietuvos žinios“.

Latvijoje nuo kovo akcizas panašus kaip Lietuvoje, tačiau gerokai mažesnis negu Estijoje, todėl Latvijos alkoholio pramonę ir prekybą toliau aktyviai palaikys estai, o lietuviai artimiausiems kaimynams bus ne tokie reikšmingi.

Latvijai padidinus stipriojo alkoholio akcizus žmonės, gyvenantys šios valstybės pasienyje, rečiau žengs per sieną pirkti stipresnio alkoholio, tačiau dažniau lankysis Lenkijoje, juo labiau kad ten pigesni ir maisto produktai bei daug kitų prekių Į Lenkiją nesivaržo traukti daugybe Lietuvos gyventojų.

Šioje šalyje plataus vartojimo prekių kainų skirtumą lemia ne tik keturgubai mažesnis akcizas (Lenkijoje maisto produktai apmokestinami 5 proc. pridėtines vertės mokesčio tarifu, o Lietuvoje – 9–21 proc.), bet ir valiutų kurso svyravimai. 

Vilnius, kovo 1 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode