Sprogimas

Vyriausybė sieks atkreipti jaunimo dėmesį į šešėlinę ekonomiką

 

Pirmadienį vyks Vyriausybės organizuojamas renginys „Iš šešėlio – ateičiai“, skirtas atkreipti jaunimo dėmesį į šešėlinės ekonomikos problematiką.

„Vyriausybė šiemet nusprendė kreiptis į jaunus žmones ir atskleisti šešėlio temą jiems suprantama kalba. Moderni ateities mokyklos priemonių ekspozicija parodys naudą, kurią galėtų sukurti iš šešėlio ištrauktos lėšos – tai geresnė ir modernesnės šalies švietimo sistema, kuria naudosis pats jaunimas“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Renginys vyks „LinkMenų“ fabrike ir prasidės ekspozicija „Ateities mokykla“, joje bus eksponuojamos ateities mokyklos priemonės, kurias būtų galima įsigyti už lėšas, „ištrauktas“ iš „šešėlio“.

Vėliau vyks premjero Sauliaus Skvernelio ir finansų ministro Viliaus Šapokos spaudos konferencija. Taip pat vyks trumpa konferencija, kurioje jaunimas kalbės apie kovą su šešėline ekonomika, bus pateikiami su „šešėliu“ kovojančių jaunųjų verslininkų pavyzdžiai.

Konferencijoje pranešimus skaitys gėlių parduotuvės „Flowers&Lovers“ įkūrėja Ugnė Poderytė, „Lietuvos Junior achievement“ vadovė Andželika Rusteikienė, viešosios įstaigos „Lietuva be šešėlio“ vadovas Kęstutis Kupšys, Finansų ministerijos fiskalinės priežiūros skyriaus atstovas Irmantas Mikulėnas.

Vilnius, gegužės 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode