Sprogimas

Prezidentė: Europai reikia atsidavusių lyderių

 

Gegužės 9 d. (Achenas, Vokietija) Tarptautinio Karolio Didžiojo apdovanojimo įteikimo Prancūzijos Prezidentui Emmanueliui Macronui išvakarėse Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė pagrindinę kalbą per Laureato garbei surengtą iškilmingą vakarienę.

Vakarienėje dalyvavo Ispanijos Karalius Pilypas VI, Europos Sąjungos valstybių lyderiai, kiti Karolio Didžiojo apdovanojimo laureatai, įtakingi politikai ir iškilūs Acheno miesto piliečiai.

Politikos Oskaru vadinamas apdovanojimas prieš 5 metus buvo suteiktas ir Prezidentei Daliai Grybauskaitė už asmeninį ir visos Lietuvos indėlį stiprinat Europos vienybę.

Kreipdamasi į susirinkusiuosius šalies vadovė pabrėžė, jog kaip ir Karolio Didžiojo laikais, taip ir dabar, Europos prasmė glūdi jos vienybėje. Todėl šiandien Europai kaip niekada reikia tokių lyderių, kaip Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas. Lyderių, kurie nebijo pripažinti, kad jiems Europa yra svarbi, kurie myli Europą ir ja tiki. Lyderių, kurie siekia stiprios, konkurencingos Europos – užtikrinančios saugumą, gerovę ir taiką mums visiems.

Prezidentė akcentavo, kad Europa turi prisiimti vis daugiau atsakomybės ne tik už gynybą ir saugumą, bet ir branduolinį nusiginklavimą, kovą su klimato kaita ir kitus globalius klausimus. Turime vis labiau pasikliauti savimi, būti vieningi ir dirbti kartu – Emmanuelio Macrono lyderystė padeda tai pasiekti. 

Tarptautinis Karolio Didžiojo apdovanojimas Acheno žmonių įsteigtas 1950 m., siekiant paskatinti taiką, vienybę ir santarvę tarp Europos tautų. Tai vienas garbingiausių politikos apdovanojimų pasaulyje teikiamas už ypatingus nuopelnus Europai.

Prezidentės spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode