Parama dėkojame




Sprogimas

Paaiškėjo visi „Eurovizijos“ finalininkai

Po antrojo pusfinalio paaiškėjo visi 26 „Eurovizijos“ finalininkai, kurie šeštadienį varžysis dėl šiemetinio konkurso nugalėtojo vardo.

Po ketvirtadienį vakare įvykusio antrojo pusfinalio ir balsavimo paaiškėjo, kad toliau varžysis atlikėjai iš Serbijos, Moldovos, Vengrijos, Ukrainos, Švedijos, Australijos, Norvegijos, Danijos, Slovėnijos ir Nyderlandų.

Į didįjį finalą nepateko Rusija, Gruzija, Latvija, Malta, Juodkalnija, Lenkija, Rumunija ir San Marinas.

Pusę balsų skyrė profesionalių vertintojų komisija, o kitą pusę – žiūrovai.

Pirmasis 10 finalininkų išaiškinęs pusfinalis įvyko antradienį. Automatiškai į finalą pateko penkios šalys ir šeimininkė Portugalija.

Iš viso itin populiariame dainų konkurse, kuris šiemet vyksta 63 kartą, dalyvavo 43 šalys.

Lisabonoje konkursas vyksta todėl, kad pernykštį konkursą Kijeve laimėjo Portugalijos atstovas Salvadoras Sobralis.

Šiemet būta ir nemalonaus dalyko: renginio organizatoriai paskelbė atšaukę kontraktą su Kinijos televizija „Mango TV“, kuri, kaip pranešama, antradienį cenzūravo du numerius.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) nurodė, kad cenzūra „neatitinka EBU visuotinumo bei įtraukimo vertybių ir mūsų tradicijos, kuria didžiuojamės: muzika švęsti įvairovę“.

Organizacija nenurodė, kuriuos numerius „Mango TV“ cenzūravo.

EBU ketvirtadienio pareiškime sakoma, kad sutartis, pagal kurią kinų transliuotojas galėjo rodyti 2018 metų konkursą, buvo iškart nutraukta ir „Mango TV“ negalėjo transliuoti antrojo pusfinalio ketvirtadienį ir negalės transliuoti finalo šeštadienį. Su Kinijos kompanija susisiekti kol kas nepavyko.

„Eurovizija“ yra populiari ir už Europos ribų, įskaitant Kiniją.

Lisabona, gegužės 11 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode