Parama dėkojame




Sprogimas

Mažėja nelaimingų atsitikimų darbe, konstatuoja Valstybinė darbo inspekcija

 

Praėjusiais metais gauti 36 pranešimai apie mirtinus įvykius darbe. Šis skaičius patvirtina, kad žūčių darbe mažėja, konstatuoja Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

2016 metais fiksuoti 45 nelaimingi atsitikimai, pasibaigę darbuotojo mirtimi, 2015 metais – 44 atsitikimai, 2014 metais – 56 tokie atsitikimai.

Mirtinų nelaimingų atsitikimų labiausiai sumažėjo apdirbamosios gamybos įmonėse, šiek tiek – statybos, žemės ūkio ir miškininkystės įmonėse.

Kaip pranešime pažymi VDI, mirtini nelaimingi atsitikimai darbe dažniausiai įvyksta netinkamai organizuojant darbus, įmonėje trūkstant saugos ir sveikatos darbe vidinės kontrolės. Apie ketvirtadalis žuvusių darbuotojų neteko gyvybės, nesilaikydami vadovų duotų nurodymų ir patys rizikuodami savo sveikata ar gyvybe.

„Jau ne vienus metus viena iš opiausių problemų ir dažniausia nelaimingų atsitikimų priežastis yra netinkamas naujų darbuotojų parengimas, – pabrėžia VDI vadovas Jonas Gricius. – Sudėtingiausias laikotarpis yra pirmosios darbuotojo savaitės, mėnesiai. Didžiausia rizika iš esmės išlieka iki pirmųjų metų.“

Pasak valstybinio darbo inspektoriaus, pernai ir sunkiai sužalotųjų, ir žuvusiųjų darbe daugiau nei trečdalį sudarė mažą stažą turintys darbuotojai. Iš įvykių, per kuriuos buvo mirtinai sužaloti turintieji stažą iki vienų metų, pusė žuvo antrą darbo savaitę.

Vilnius, sausio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode