Sprogimas

Kalėdinės mugės dalyvius vienija rūpinimasis silpnesniais

 

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė S. Daukanto aikštėje vykusioje kalėdinėje nevyriausybinių organizacijų labdaros mugėje „Už saugią Lietuvą“. Šalies vadovė bendravo su mugės dalyviais, apžiūrėjo ir įsigijo rankų darbo kalėdinių suvenyrų.

Pasak šalies vadovės, mugėje susitelkę nevyriausybininkai, savanoriai, bendruomenės yra arčiausiai žmonių, todėl geriausiai žino, kokios pagalbos kam reikia. Tai – tikrieji socialinių permainų lyderiai. Dalyvių ir lankytojų pilna mugė – geriausias įrodymas, kad šalyje daugybė geros valios žmonių, kurie gali ir nori padėti kitiems, moka dalintis tuo, ką turi, ir supranta atsakomybę už kiekvieną savo krašto žmogų.

Aštuntus metus iš eilės rengiamoje tradicinėje šventėje dalyvavo daugiau kaip 40 aktyviausių nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių iš visos Lietuvos. Prie jau ne pirmus metus į mugę atvykstančių dalyvių šiemet prisijungė ir visai naujos: neišnešiotiems naujagimiams skirtas projektas anksti.lt, gyvūnų globa užsiimanti „Lesė“ ir prieš smurtą artimoje aplinkoje kovojanti organizacija „Laimingi mūsų namai“.

Mugės svečiai galėjo ne tik susipažinti su organizacijų veikla, projektais ir iniciatyvomis, bet ir pasimėgauti karšta arbata, sušilti prie šventinio laužo, į namus pasiimti dovanojamų kalėdinių eglės šakų.

Lankytojų laukė specialiai mugei paruošti rankdarbiai, skanumynai ir dovanos, taip pat – unikalūs suvenyrai ruošiantis pasitikti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Apsilankiusieji galėjo patys pasigaminti kalėdinių atvirukų ir nemokamai juos išsiųsti į bet kurį Lietuvos kampelį. Smalsiausi mugės dalyviai turėjo galimybę per mikroskopą patyrinėti snaiges ir patys jas konstruoti. Veikė šventinė loterija.

Mugės dalyvius ir svečius linksmino koncertavę gydytojai klounai, daugiavaikių šeimų choras, gospelo ansamblis „SingPhonics“.

Visas surinktas lėšas nevyriausybinės organizacijos skirs savo pagalbos projektams. Organizacijų surinktos lėšos kasmet padeda sukurti gražesnes Kalėdas nepasiturinčioms šeimoms, neįgaliesiems, vienišiems seneliams ir vaikams, gausioms šeimynoms. Dalis lėšų skiriamos dienos ir užimtumo centrų veiklai, vaikų poilsiui, stovykloms ir ekskursijoms.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode