Parama dėkojame




Seimas padidino nukentėjusių asmenų valstybines pensijas

 

Seimas 7 procentais padidino nukentėjusių asmenų valstybines pensijas. Nukentėjusių asmenų valstybinių pensijų padidinimas užtikrins didesnes valstybines pensijas asmenims, pripažintiems nedarbingais ar iš dalies darbingais (iki 2005 m. liepos 1 d. – invalidais) dėl 1991 metų sausio 11–13 dienomis vykdytos agresijos ir po to buvusių įvykių.

„Tai išskirtinė žmonių grupė, kurie nutiesė kelią į tai, kad šiandien galime diskutuoti laisvoje nepriklausomoje Lietuvoje ir pasitikti savo valstybės šimtmetį. Kviečiu padaryti tai kaip pirmą žingsnį ir galbūt ateityje padidinti ir tiems, kurie šiandien yra paliekami nedidinant jiems paskirtos pensijos. Mūsų komisijos sprendimas, mūsų bendras pasiūlymas, aš manau, yra teisingas ir vertas, kaip minėjau, tai žmonės, kurie nuėjo didelį kančios kelią“, – balsuoti už projektą ragino Seimo Laisvės kovų komisijos pirmininkas Juozas Olekas.

Už Valstybinių pensijų įstatymo pataisas ypatingos skubos tvarka  balsavo 81, prieš buvo vienas, susilaikė 17 Seimo narių.

LR Seimo kanceliarijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode