Parama dėkojame




Sprogimas

Gedimino kalno atstatymui lėšų iš ES nereikia – S. Skvernelis

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog papildomų lėšų iš Europos Sąjungos (ES) Gedimino kalno nuošliaužų sutvarkymui nereikia.

„Kalbant apie Gedimino kalną, aš noriu pabrėžti, kad nėra čia jokio klausimo dėl nepakankamo ar trūkstamo finansavimo. Finansavimas yra pakankamas tiesiog tie darbai, kurie daromi, yra imlūs laikui ir viskas labai priklauso nuo oro sąlygų. Dabar sąlygos geresnės ir darbai intensyviai vyksta“, – interviu LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar bus kreipiamasi į Europos Komisiją (EK) dėl paramos Gedimino kalno sutvarkymui, premjeras atsakė, jog tai nebus daroma.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pirmadienį kalbėdamas apie galimybes gauti paramą, skirtą nuo liūčių nukentėjusiams žemdirbiams, teigė, jog Briuselio galima prašyti paramos ir Gedimino kalno atstatymui, nes jo irimas irgi yra liūčių padarinys.

Jis teigė, kad šią savaitę bus kreipiamasi į EK dėl paramos Gedimino kalno sutvarkymui ir nukentėjusiems ūkininkams iš Solidarumo fondo, skiriančio lėšas didelių gaivalinių nelaimių atvejais.

Šiuo metu yra baigtas tvarkyti rytinis Gedimino kalno šlaitas. Nuošliaužų vietos šiame šlaite žiemos laikotarpiui, nukasus ir išvalius supiltinį gruntą, užpiltos skaldos sluoksniu. Papildomai buvo paklota drenažinė sistema, sustiprintas įgriuvęs pagrindinis takas, reikalingas tolimesniems tvarkybos darbams kalno aikštelėje vykdyti. 

Kitos nuošliaužų pažeistos kalno vietos dar tvarkomos. Kalnas šiuo metu lankytojams uždarytas.

Vilnius, gruodžio 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode