Sprogimas

Mokesčių klausimus paprasčiau išspręsti elektroniniu būdu

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad mokesčių administratorius, Mano VMI sistemoje (https://www.vmi.lt/manovmi/) gyventojams teikia elektronines paslaugas, aktualias tiek verslui, tiek gyventojams. Naudojimasis elektroninėmis paslaugomis leidžia greičiau ir paprasčiau sumokėti mokesčius, įregistruoti individualią veiklą, pateikti reikiamus dokumentus ir kt.

Tapti Mano VMI vartotoju yra naudinga kiekvienam. Prisijungęs prie šios sistemos gyventojas gali matyti savo asmeninę mokesčių informaciją – priminimus laiku pateikti deklaracijas, informaciją apie gazolių, skirtų naudoti žemės ūkyje, likučius, nesumokėtus mokesčius, priskaičiuotus delspinigius, susidariusias VMI administruojamų mokesčių permokas ir kitą aktualią informaciją.

Dar vienas šios sistemos privalumas – mokesčių administratoriaus teikiamos konsultacijos. Naudojantis Mano VMI (https://www.vmi.lt/manovmi/) tiek gyventojai, tiek juridiniai asmenys gali užduoti klausimus, į kuriuos raštu atsakys mokesčių specialistai.

Naudotis elektroninėmis VMI paslaugomis galima ir išmaniuoju telefonu, tereikia į telefoną iš Google Play arba App Store parsisiųsti programėlę e.VMI.

VMI aktyviai plėtoja elektronines paslaugas ir siekia, kad jos atitiktų visų vartotojų lūkesčius. Praėjusių metų spalio mėn. startavę pirmieji Išmaniosios mokesčių administravimo sistemos (i.MAS) posistemiai, skirti elektroninėms sąskaitoms faktūroms (i.SAF) ir elektroniniams važtaraščiams (i.VAZ) ekspertų teigimu buvo viena pagrindinių priežasčių, leidusių Lietuvai pakilti į rekordiškai aukštą 18 vietą tarptautiniame reitinge „Paying Taxes 2018“. Elektroninių paslaugų diegimas sumažino laiką, kurį mokesčių mokėtojai skiria mokesčių apskaičiavimui, deklaravimui ir sumokėjimui.

VMI informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode