Parama dėkojame




Sprogimas

Smunkant reitingams Sveikatos apsaugos ministerija perka krizių komunikacijos paslaugas

 

Smukus sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos reitingams ir pasitikėjimui visa sistema, Sveikatos apsaugos ministerija samdo specialistus, kurie padėtų išsikapanoti iš krizių.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, Sveikatos apsaugos ministerijai skubiai prireikė komunikacijos specialistų, sugebančių valdyti krizes ir spręsti kitas sudėtingas situacijas, paslaugų. Pasak dienraščio, šias paslaugas ministerija nori įsigyti iki gruodžio 4 dienos – prieš Seimo opozicijos A. Verygai rengiamą interpeliaciją.

Krizių komunikacijos paslaugas ministerija nusprendė pirkti neskelbiamos apklausos būdu – laimėtoją lems mažiausia pasiūlymo kaina. Su pasirinktais patyrusiais, krizes jau ne kartą valdžiusiais viešųjų ryšių specialistais, kuriuos apie konsultacijų poreikį ministerija įsipareigoja įspėti prieš tris valandas, žadama atsiskaityti už faktiškai suteiktų paslaugų kiekį. Planuojama įsigyti ne daugiau kaip 140 konsultacijų valandų.

Praėjusį savaitgalį „Lietuvos ryto“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa rodo, kad teigiamai vertinančių sveikatos apsaugos sistemą per mėnesį sumažėjo šešiais procentiniais punktais: nuo 49,7 procentų spalį iki 43,5 proc. lapkritį. Ministro A. Verygos reitingas taip pat nukrito: jį palankiai lapkritį vertino 19,3 proc. respondentų, kai praėjusį mėnesį jų buvo 23,9 proc. „Vilmorus“ apklausa atlikta lapkričio 10–19 dienomis.

Ministras sulaukė daug kritikos, kai nuo lapkričio įsigaliojus naujovei, leidžiančiai vaistinėse lankytis vadinamiesiems slaptiems pirkėjams, vaistininkai ėmė iš gyventojų reikalauti receptų vaistams, kuriuos šie buvo įpratę pirkti be recepto. A. Veryga teigė, jog situacija tik parodė, kad nebuvo laikomasi receptinių vaitų pardavimo tvarkos.

Seimo opozicija taip pat inicijavo A. Verygos interpeliaciją. Ministro klausiama, kodėl esant finansinėms galimybėms nekyla medikų atlyginimai, įteisinant slaptus pirkėjus vaistinėse neįvertinta, kad kils sumaištis, pakeistas kompensuojamų vaistų sąrašas, taip pat keliami klausimai dėl komandos formavimo, paskyrimų ir t. t.

Vilnius, lapkričio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode