Parama dėkojame




Mokinių savivaldų forume – diskusijos dėl Jaunimo centro

Balandžio 3 dieną Merkelio Račkausko gimnazijoje vyko Mokinių savivaldų forumas, kuriame dalyvavo Savivaldybės meras Antanas Tenys, mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys, Savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Virginija Steponavičienė, Švietimo skyriaus vyr. specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Alvyda Purauskytė, „Eurodesk“ atstovė Mažeikiuose Indrė Gyrienė bei „Ventos“ progimnazijos ir Merkelio Račkausko gimnazijos mokiniai.

 

     Savivaldybės meras pasveikino forumo dalyvius artėjančių šv. Velykų proga, palinkėjo geros nuotaikos, puikių darbų ir sėkmės mokantis. Jis papasakojo moksleiviams apie neseniai įvykusius savivaldybių tarybų bei tiesioginius mero rinkimus, trumpai apibūdino savivaldos darbą, atsakė į forumo dalyviams rūpimus klausimus.

     Daugiausiai diskusijų sukėlė Jaunimo centro įkūrimo būtinybės klausimas, nes šiuo metu Mažeikiuose nėra jokios jaunimo veiklą ir užimtumą skatinančios bei vienijančios organizacijos. Yra įsteigtas Jaunimo ir moters užimtumo centras, tačiau jo veikla labiau skatina moterų užimtumą. Jaunimo centro įkūrimo idėją palaikė ir rajono Savivaldybės meras, ir Švietimo centro atstovai, todėl tereikia subrandinti šią idėją ir ją įgyvendinti. Visus norinčius prisidėti prie Jaunimo centro įkūrimo mielai pakonsultuos ir pagelbės Švietimo skyriaus vyr. specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) A. Purauskytė.

     Mokinių savivaldų forume Lietuvos moksleivių sąjungos veiklą pristatė Lietuvos moksleivių sąjungos Mažeikių mokinių savivaldų informavimo centro pirmininkė Kamilė Kazakauskaitė. Taip pat buvo pristatyta LMS pusmečio veiklos ataskaita ir kandidatai į LMS prezidento postą bei Revizijos komisijos narius.

Simona RAŠTUTYTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode