Parama dėkojame




Sprogimas

Tyrimas pasiekė prokuratūrą

Mažeikių vartotojų asociacijos praėjusių metų lapkričio mėnesio kreipimasis į Seimo Antikorupcijos komisiją dėl ydingos Mažeikių rajono savivaldybės dujų vamzdynų nuomos sutarties su suskystintų naftos dujų tiekėju UAB „Saurida“ pajudėjo iš mirties taško.

Gauna didelį pelną

„Būdas žemaičių” jau rašė, kad išnuomotais vamzdynais dujos tiekiamos į 28 namus. Asociacijos duomenimis, tai yra apie 1300 vartotojų, vartojančių suskystintas naftos dujas namų ūkio reikmėms – maisto gamybai. Nuo 2012 m. gruodžio 1 d. iki 2013 m. gruodžio 2 d. dujų abonentinis mokestis buvo 18,15 Lt, dujų kub. m kaina – 10,65 Lt, o nuo 2013 m. gruodžio 2 d. iki 2014 m. gruodžio 1 d. – 13 Lt ir 6,99 Lt. Mažeikių vartotojų asociacijos skaičiavimais, vien per 2013–2014 metus UAB „Saurida“ Savivaldybei priklausančiais vamzdynais iš Mažeikių miesto gyventojų „iščiulpė“ apie 1500000 litų, kai dujų vamzdynų nuoma – 10 litų per ketvirtį, arba 40 litų per metus. Sutartis sudaryta dešimčiai metų, taigi galima nesunkiai paskaičiuoti, kad, sumokėjusi 400 litų nuomos mokestį, UAB „Saurida“ gali gauti iki 7500000 litų pajamų.

Per maža kaina

Asociacija Seimo Antikorupcijos komisijai rašė, kad, jos manymu, tokia nepagrįstai maža dujų vamzdynų nuomos kaina pažeidžia savivaldybės gyventojų teises ir teisių pusiausvyrą, bei prašėkreiptis į Generalinę prokuratūrą ir išsiaiškinti, ar nepažeistas viešasis interesas ir/ar teisėti Savivaldybės veiksmai už mažareikšmę kainą nuomojant savivaldybės turtą milijonines pajamas iš to turto gaunančiai įmonei bei, Komisijos nuožiūra, šį prašymą nagrinėti išvažiuojamajame posėdyje Mažeikių rajono savivaldybėje.

Komisija, gavusi pareiškimą, sausio 20 d. kreipėsi į LR generalinę prokuratūrą, kad būtų apgintas viešasis interesas, kuri, savo ruožtu, Mažeikių vartotojų asociacijos pareiškimą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos prokuratūrai su prašymu apie nagrinėjimo rezultatus informuoti pareiškėją ir Seimo Antikorupcijos komisiją.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode